גבולות - תשתית לניהול אפקטיבי
הצבת גבולות ברורה היא יסוד מרכזי בניהול אפקטיבי ובבניית תרבות ארגונית יציבה.
גבולות הינם כלי ניהולי תומך שמטרתו להבטיח סדר, יציבות, חלוקת אחריות ברורה ותיאום בין בעלי התפקידים.
כאשר גבולות מוגדרים בראשיתם של תהליכי העבודה החל משלב הגיוס, דרך הגדרת התפקידים וחלוקת תחומי אחריות ברורה ולצד ניהול שוטף ובקרה, הם יסייעו בהקטנה או אפילו ימנעו מצבים של בלבול, טשטוש תחומי אחריות והיווצרותם של "שטחים אפורים" שאותם אנו רוצים למנוע.
גבולות - לא חתונה קתולית
הגבולות תורמים לשמירה על שגרות עבודה אפקטיביות, מייצרים עקביות תפעולית ומעודדים תקשורת פתוחה, הקשבה ותיאום ציפיות בין כל הגורמים המעורבים. עם זאת, גבולות אינם סטטיים. הם דורשים התאמה למצבים משתנים ברמת הפרויקט והצוות ובהתאם לצרכים ארגוניים משתנים.
מנהלים אשר שומרים על מעורבות בפעילות ועירנים לשטח, יגלו רגישות וידעו לבצע התאמות נכונות בזמן אמת.
הצבת גבול היא לא שאלה של אישור, אלא של אחריות ורצוי שתיעשה באסרטיביות ובביטחון, אך לא מתוך כפייה או ניצול סמכות, אלא מתוך מיקוד ביצירת סדר וביטחון ניהולי.
זכרו: הצבת גבולות באופן אסרטיבי, עקבי ומכבד מעבירה מסר של יציבות וביטחון ניהולי. באופן הזה, עובדים חשים שיש מי שמכוון אותם, מגדיר ומחזיק את המסגרת, הם חשים ביטחון, יודעים למה לצפות ומרגישים שיש על מי לסמוך.
לעומת זאת, כאשר גבולות אינם מוגדרים, או לחילופין מוטמעים באמצעות הפחדה או ניצול סמכות, נוצר אפקט הפוך: מנהלים אלה, עלולים להיתפס כחסרי ביטחון, כמי שאינם שולטים בסיטואציה והאמון בהם מתערער. תחושת חוסר הוודאות חודרת לתרבות הצוות, מחלישה את הלכידות, ועלולה להוביל לירידה בתפקוד ובתוצאות.